You are here

Jurnal TV: Angajați ai postului au fost bruscați de un primar

Conducerea Jurnal TV a cerut implicarea autorităților în cazul intimidării a doi dintre angajații postului de către primarul satului Cimişeni, raionul Criuleni, notează Jurnal.md. Primarul a negat toate acuzaţiile şi susţine că este victima unor persoane cu interese ascunse.
Potrivit sesizării formulate de conducerea Jurnal TV, reporterul Aura Percic şi cameramanul Iurie Osipenco au fost bruscaţi de primarul Ghenadie Rabei şi de unii dintre susţinătorii acestuia în timpul filmării unui conflict între preot şi primar.

Reprezentanţii postului de televiziune susţin că agresorii au lovit camera de filmat şi au împins reporterul, lovind-o pe femeie peste mâini. Ulterior, potrivit sesizării, Aura Percic a fost intimidată verbal prin telefon de către Ghenadie Rabei. Astfel, conducerea postului Jurnal TV a hotărât să se adreseze organelor competente pentru a opri intimidările şi a sancţiona acţiunile primarului.

Contactat de Centrul pentru Jurnalism Independent, primarul satului Cimişeni a negat incidentul, precizând că postul Jurnal TV ar trebuie să-şi ceară scuze pentru acuzațiile false. Totodată, primarul presupune că este ţinta unei campanii de ponegrire iniţiate de un subaltern cu care se află în conflict şi care este rudă cu unii din angajaţii Jurnal TV.