Eşti aici

Declarații

În această secțiune veți regăsi declarațiile semnate sau inițiate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și alte ONG-uri de media din Republica Moldova. Organizația noastră reacționează de fiecare dată când sunt încălcate sau amenințate drepturile reprezentanților mass-media și cer autorităților competente să ia măsurile corespunzătoare.

Declarații

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă comportamentul agresiv și sfidător al candidatului la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova Alexandr Nesterovschi și al membrilor gărzii tinere a PSRM, îndreptate împotriva jurnaliștilor Nordnews.

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media condamnă atacurile verbale repetate și amenințările primarului orașului Taraclia la adresa portalului de știri TUK.md și îi cer să renunțe la încercările de intimidare a jurnaliștilor.  

În contextul practicilor administrative defectuoase ale Consiliului Audiovizualului, create în timpul exercitării atribuțiilor sale funcționale pe durata perioadei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Coaliția Civică Alegeri Libere și Corecte, Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic și organizațiile neguvernamentale de media,...

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu dublarea, de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), a termenelor de soluționare a cererilor de acces la informația de interes public pe perioada stării de urgență.

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea apărării drepturilor și intereselor legitime ale reprezentanților mass-media în perioada de criză pandemică, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să includă reprezentanții din domeniul mass-media din prima linie și angajații redacțiilor care se află în contact direct cu ei...

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă comportamentul inadmisibil și dezonorant al avocatei Cătălina Galușca în raport cu jurnaliștii redacției „SP” și solicită Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova să inițieze procedura disciplinară în privința ei.

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă profunda îngrijorare și condamnă acțiunile de intimidare a jurnaliștilor TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, exercitate de către membrii Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii.

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea promovării transparenței și a dreptului de acces la informație în perioada de criză pandemică, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să-și respecte angajamentul asumat public în raport cu mass-media.

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă acțiunile abuzive ale angajaților Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) împotriva jurnaliștilor, care își exercită misiunea de informare a cetățenilor asupra evenimentelor de interes public.

Președintei alese a Republicii Moldova, doamnei Maia SANDU Președintelui în exercițiu al Republicii Moldova, domnului Igor DODON Președintei Parlamentului Republicii Moldova, doamnei Zinaida GRECEANÎI Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, E. S. Peter MICHALKO