Eşti aici

Moldova Plus Național

Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews a lansat în noiembrie 2018 proiectul transfrontalier „Consolidarea Independenței Media în Europa și Eurasia”, care oferă granturi și sprijin editorial partenerilor media naționali și locali pentru a produce și a face schimb de reportaje multimedia în Moldova și pentru a-și diversifica conținutul site-urilor și a-și implica audiența. Proiectul susține, de asemenea, producția de reportaje și schimburi regionale, evidențiind evenimente și probleme comune care afectează atât Republica Moldova, cât și alte țări din Balcani și Eurasia.

Un element distinct al proiectului este producerea a zece pachete multimedia întitulate ”Moldova Plus”, care vor fi difuzate de 6 instituții de presă locale, partenere ale proiectului, inclusiv din Găgăuzia. 

Pachetele, care vor fi realizate succesiv în perioada martie 2019 – iulie 2020, vor contribui la o mai bună informare a publicului despre subiectele de interes național.

Temele celor 10 pachete multimedia Moldova Plus vor fi: Pasivitatea tinerilor la procesele electorale, Dialogul multietnic în Moldova,  Lecțiile istoriei, Educație, Gender,  Businessul mic și mijlociu, Demografie, Bolile sărăciei, Drepturilor omului, Ecologie