Eşti aici

Program de suport instituțional

Durata proiectului: 
Iulie 2016 –iulie 2019
Finanțator: 
Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei în Chișinău
Statut: 
În derulare
Scop: 
În 2016 Centrul pentru Jurnalism Independent a  adoptat o  nouă strategie de dezvoltare, pentru anii 2016-2019,  prin care-și propune să contribuie la crearea unui mediu mai favorabil pentru activitatea mass-media din Republica Moldova. Strategia CJI se axează pe patru  obiective strategice:
  • Instruire;
  • Politici și Advocacy;
  • Educație Mediatică;
  • Dezvoltare organizațională.
Activități: 
Pentru  realizarea  obiectivului Instruire, CJI va organiza următoarele activități:  programe de instruire pentru jurnaliști pe diverse  tematici, concursuri, cluburi de presă, campanii  media, gala anuală a clubului de presă ”Jurnaliștii  anului”, publicarea revistei ”Mass-media în Moldova”, etc. La fel, CJI va actualiza zilnic cu un conținut divers  portalul Media Azi,  pentru  a promova integritatea jurnalistică.

La capitolul Politici și Advocacy, CJI  va aduce în vizor mai  multe probleme ce țin de domeniul media, prin  intermediul mai multor  activități: campanii de advocacy, dezbateri publice, elaborare de proiecte de legi, amendamente, lansarea de  studii și cercetări  media, etc.

Pe  segmentul de  educație mediatică, CJI va desfășura următoarele activități:  lecții de educație mediatică, tabere de vară, programe de instruire pentru profesori,  publicarea de materiale, analize pe portalul Mediacritica.md, realizarea și  difuzarea  emisiunii  Media Azi, etc.

Pe segmentul de  dezvoltare organizațională, CJI va desfășura  activități  menite să contribuie la consolidarea organizației și  a echipei CJI.