Eşti aici

​llan Șor anunță că va da în judecată RISE Moldova după publicarea informației că ar fi fost monitorizat în dosare ce vizează o rețea de trafic de cocaină

12 Aprilie 2021
792 de afişări
Deputatul și liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a anunțat pe Facebook că va acționa în judecată redacția RISE Moldova și sursele media care au distribuit materialele cu privire la presupusa monitorizare a politicianului în mai multe dosare ce vizează o rețea de trafic de cocaină. Informațiile despre eventuala urmărire a sa de către polițiști au fost publicate de jurnaliști pe 9 aprilie. Ilan Șor le-a calificat drept „linșaj mediatic” fără vreun suport factologic.

„În primul rând, îi voi acționa în judecată pe autorii pretinsei investigații, pentru informațiile mincinoase și defăimătoare care se conțin în ea. Bineînțeles, obiectul procesului judiciar va fi RISE Moldova, care a publicat materialul. În al doilea rând, voi acționa în judecată toate sursele media care au distribuit materialul cu referire la RISE, ei luând parte la campania de defăimare împotriva mea. Este evident pentru orice jurnalist că este vorba despre o comandă mediocră, plătită, plină de minciuni monstruoase. Așadar, referința la sursă nu poate fi o scuză și nu poate scuti pe nimeni de răspundere”, a spus Șor într-o intervenție video.

Politicianul consideră că materialul „urmărește linșajul mediatic asupra sa” și că ar fi fost făcut la comandă.

Recent, Rise Moldova a scris că Ilan Șor ar fi fost monitorizat de unitățile speciale al Ministerului Afacerilor Interne în cadrul mai multor dosare operative privind o rețea de trafic cu cocaină din Columbia, care ar avea legătură cu omul de afaceri Iurie Luncașu. Businessmanul s-ar fi sinucis în august 2019. Potrivit documentelor obținute de RISE Moldova, Ilan Șor ar fi ajutat doi traficanți moldoveni și doi sud-americani să iasă din închisoare. În prezent, Ilan Șor este dat în căutare. 

În vara anului 2018, liderul Partidului Șor susținea că, odată cu venirea sa la putere, va aplica legea lustrației în raport cu jurnaliștii „plătiți să scrie mizerii despre oameni”. 

Vedeți și: Caricatura Media Azi // Relația lui Șor cu jurnaliștii: de la amenințări, la vaccinare în mod prioritar

 Sursa foto: Ilan Sor/Facebook/captura video