Eşti aici

​Maia Sandu a decorat-o pe directoarea Serviciului în limba română al Radio Europa Liberă cu Ordinul de Onoare

11 Ianuarie 2022
1221 de afişări
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a decorat-o cu Ordinul de Onoare pe directoarea Serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, Oana Serafim, care în curând își încheie mandatul în această funcție, potrivit unui comunicat de presă al președinției. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri din 10 ianuarie.

„Echipa de la Chișinău, pe care ați condus-o aproape 20 de ani, s-a afirmat prin profesionalism și corectitudine, fiind mereu în mijlocul evenimentelor, alături de oameni. Avem nevoie în continuare de un asemenea jurnalism - serios, analitic, responsabil -, acesta fiind instrumentul care ne ajută să apărăm democrația”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Președinției, Oana Serafim a fost decorată cu Ordinul de Onoare al Republicii Moldova „în semn de înaltă apreciere pentru munca depusă, pentru asigurarea unei informări corecte și echidistante a publicului, precum și pentru susținerea și promovarea constantă, de-a lungul anilor, a valorilor democratice în țara noastră”.
 
La ceremonie au mai participat jurnaliștii Vasile Botnaru și Valentina Ursu de la Biroul din Chișinău, precum și Daisy Sindelar, vicepreședintă la Radio Europa Liberă.
 
În mai 2015, reprezentanții Ambasadei României la Praga i-au înmânat Oanei Serafim, pe atunci funcția directoare a Serviciului Moldova al postului Radio Europa Liberă (RFE), Ordinul Național „Serviciul Credincios” în rang de Cavaler, decernat de președintele României „în semn de înaltă apreciere pentru excelența de care a dat dovadă în întreaga carieră, pentru contribuția deosebită avută la promovarea libertății și democrației în România și în Europa de Est”. 

Oana Serafim (stânga), Maia Sandu (dreapta). Sursa foto: presedintie.md


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.