Eşti aici

​Noroc TV, sancționat cu 15.000 de lei pentru că a emis ilegal timp de aproape patru luni

09 Februarie 2022
1034 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu 15.000 de lei postul de televiziune Noroc TV pentru că și-a difuzat programele timp de circa patru luni având licența expirată. CA susține că a informat prin două scrisori administrația canalului despre expirarea termenului licenței, însă fără rezultat.

Licența de emisie a postului de televiziune Noroc TV a expirat la 17 octombrie 2021, iar televiziunea a continuat să emită serviciile de programe fără a avea acest drept, fapt constatat prin verificările specialiștilor CA. 

Astfel, în cadrul ședinței din 9 februarie, membrul CA Eugeniu Rîbca a propus sancționarea postului de televiziune cu 19.000 de lei, marja fiind între 15.000 - 20.000 de lei în acest caz, pentru că televiziunea ar fi activat ilegal aproape patru luni și contrar somațiilor autorității. Colega lui, Aneta Gonța, a propus reducerea amenzii până la 15.000 de lei din cauza necunoașterii motivelor lipsei de reacție din partea televiziunii. Propunerea ei a fost susținută de majoritatea membrilor CA.

Tot în cadrul ședinței de azi, membrii CA au decis să suspende examinarea cererii de eliberare a unei noi licențe de emisie companiei Noroc Media pentru postul de televiziune Noroc TV. Televiziunea aparține Doiniței Topală, fiica fostului consilier municipal liberal Iurie Topală, ex-director al întreprinderii Calea Ferată. Cererea de eliberea a licenței a fost depusă pe 12 ianuarie la CA, ziua în care Iurie Topală a fost reţinut în Belgia în cadrul unei cauze penale pornite de procurorii din Republica Moldova. 
 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.
 

Sursa foto: Captură foto Noroc TV