Eşti aici

CSJ a pus punct „epopeii” spoturilor PD, obligând Jurnal TV să difuzeze video-urile partidului

12 Februarie 2019
1453 de afişări
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins, printr-o hotărâre din 11 februarie, recursul Jurnal TV și a menținut în vigoare ultima decizie a Curții de Apel, din 7 februarie, care obligă postul să difuzeze spoturile electorale ale Partidului Democrat (PD) aferente referendumului din 24 februarie. Încheierea CSJ este irevocabilă.

Reamintim că, anterior, postul a refuzat să publice spoturile respective, pe motiv că acestea ar face publicitate PD. Drept răspuns, PD a acționat Jurnal TV în judecată, iar dosarul a trecut prin Curtea de Apel, care a dat câștig de cauză partidului. Jurnal TV a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție, care a întors cazul spre reexaminare Curții de Apel.

Potrivit ultimei decizii a Curții de Apel, datată cu 7 februarie, Jurnal TV este obligat să difuzeze spoturile PD și, suplimentar, drept compensare pentru refuzul de a le difuza în timpul solicitat, va trebui să difuzeze câte 2 minute de publicitate contra-plată pe zi, începând cu 7 februarie 2019, pe parcursul a 7 zile.