Eşti aici

Facebook și Twitter au eliminat, din nou, sute de pagini false create în Rusia și Iran

22 August 2018
1349 de afişări
Companiile Facebook și Twitter au declarat despre eliminarea a sute de pagini create, potrivit lor, în Rusia și Iran, din cauza „comportamentului nefiresc“, scrie bbc.com.

„Este vorba despre două campanii diferite (din Rusia și Iran), între care nu am descoperit o anumită comunicare sau coordonare. Totuși, ambele foloseau aceeași tactică, și anume, crearea unor rețele de conturi, care induc în eroare în privința identității și a ocupațiilor acestora”, se menționează într-o declarație făcută de Facebook.

Astfel, din rețelele sociale „Facebook“ și „Instagram“ au fost lichidate peste 650 de pagini ale unor grupuri și conturi din Iran, orientate spre auditoriul din Orientul Mijlociu, America Latină, Marea Britanie și SUA. Paginile „rusești” lichidate de Facebook (numărul acestora nu se precizează) „ar putea avea legătură cu sursele, identificate anterior de Guvernul american ca aparținând unor servicii de securitate și militare ruse”, se mai spune în declarație.

"Interzicem un astfel de comportament, deoarece vrem ca oamenii să aibă încredere în conexiunile pe care le fac prin intermediul Facebook", au explicat reprezentanții companiei.

Twitter, la fel, a declarat că mai mult de 280 de conturi "care se ocupă de manipularea coordonată" au fost eliminate din rețeaua sa. Multe din acestea provin din Iran.

La sfârșitul lunii iulie, Facebook a raportat deja despre eliminarea a 32 de pagini și conturi care au încercat să coordoneze anumite procese politice din SUA. Compania nu afirma atunci că aceste pagini ar avea legătură directă cu Rusia, dar menționa  asemănarea lor cu stilul Agenției ruse de cercetări în Internet.

Sursa text și foto: https://www.bbc.com/russian/news-45268054