Eşti aici

Macron a anunțat că va pregăti un proiect de lege împotriva fake news

04 Ianuarie 2018
2607 afişări
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că va pregăti un proiect de lege care va ajuta autoritățile franceze în lupta cu răspândirea știrilor false (fake news) și a propagandei, scrie rbk.ru. Emmanuel Macron a admis că legea respectivă va permite blocarea accesului utilizatorilor la asemenea site-uri.
 
Potrivit sursei, un asemenea proiect de lege va fi utilizat în lupta cu răspândirea informațiilor neverificate pe internet, în mod special, în campaniile electorale, când „mii de conturi” în rețele de socializare răspândesc „materiale propagandistice”.
 
Liderul francez a admis limitarea publicității în rețele de socializare și a subliniat că acestea ar trebui să se angajeze în procesul de transparență a materialelor cu plată, să dezvăluie identitatea celor care plătesc pentru publicitate și a celor care îi controlează.
 
Macron a precizat că astfel de măsuri vor ajuta ca, la solicitarea instanței de judecată, administratorii rețelelor de socializare și a site-urilor să fie obligați să șteargă contentul materialului vizat, să blocheze contul unui anumit utilizator sau să blocheze accesul către un anumit site.
 
Proiectul va fi pregătit până la sfârșitul anului 2018, în primul trimestru al anului Guvernul francez urmând să recepționeze propunerile pe marginea acestui document.
 
Anterior, Emmanuel Macron a criticat posturile rusești RT și Sputnik pentru răspândirea de „minciuni defăimătoare” și le-a acuzat de „propagandă înșelătoare", iar în campania electorală pentru alegerile prezidențiale posturile în cauză nu au fost acreditate de către managerii campaniei sale.