Eşti aici

Media Azi: Republica Moldova, restanțieră la libertatea de exprimare?

08 Decembrie 2020
1252 de afişări
De peste zece ani, Republica Moldova nu a executat pe deplin mai multe hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului, în care a fost condamnată pentru încălcarea dreptului la libertatea de exprimare. Hotărârile CEDO care constată violarea libertății de exprimare și în raport cu care statul nostru înregistrează restanțe până în prezent au fost pronunțate între anii 2007-2010. Chiar dacă Republica Moldova a achitat reclamanților compensațiile dictate de Curte, banii plătiți nu sunt suficienți pentru ca hotărârile să se considere executate. Până acum, nu este clar ce măsuri au întreprins în ultimii ani autoritățile moldovenești așa încât cazuri similare celor care s-au terminat cu condamnări la CEDO să nu se mai repete. 

În timp ce unii experți vorbesc despre lipsă de voință din partea statului, autoritățile responsabile promit că la anul vor urni carul din loc. Despre argumentele juriștilor și răspunsul agentului guvernamental la subiect, aflați în emisiunea Media Azi. 

 

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK.

Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.