Eşti aici

Moldova 1 a lansat o nouă emisiune cu participarea Ombudsmanului TRM

09 Decembrie 2021
1059 de afişări
Postul public de televiziune Moldova 1 a lansat o nouă emisiune, cu denumirea „OMBUDSMAN@TRM.MD”, moderată de Ombudsmana pentru audiență a Teleradio-Moldova (TRM), Carmelia Albu. Realizatorii își propun să analizeze normele Codului deontologic al jurnalistului și să dezbată cu invitații lacunele acestuia.
 
„Este o platformă de comunicare a Ombudsmanului TRM pentru audiență. În cadrul programelor ne propunem să vorbim despre autoreglementarea media, despre jurnalismul corect, despre deontologie și etică profesională”, a explicat Carmelia Albu în debutul emisiunii.

În cadrul primei ediții, din 8 decembrie, invitații din studio au discutat despre principiile privind autoreglementarea media, rolul Ombudsmanului, prestația televiziunii publice și alte subiecte. Este vorba de Ludmila Andronic, expertă în comunicare și membra Comitetului de experți pentru consolidarea rezilienței media a Consiliului Europei, Petru Macovei, directorul executiv al Asociației Presei Independente, și jurnalista Oxana Mititelu, editoră de la Moldova 1. 
 

Noua emisiuna cu participarea Ombudsmanei va fi difuzată lunar.

În luna martie a acestui an, Carmelia Albu a declarat pentru Media Azi că Serviciul Ombudsmanului al TRM ar urma să lanseze în timpul apropiat două emisiuni, la Moldova 1 și Radio Moldova, în cadrul cărora vor fi abordate problemele semnalate de telespectatori și radioascultători privind calitatea produselor media difuzate la posturile publice. Anterior, inclusiv Consiliul de Supraveghere al TRM a recomandat lansarea unei noi emisiuni la Radio Moldova – Radio Ombudsman.

Citiți și: Cetățenii, îndemnați să sesizeze Ombudsmanul TRM despre conținuturile neconforme de la posturile publice de radio și televiziune