Eşti aici

ONG-urile de media solicită instituțiilor statului să investigheze riguros incidentul cu implicarea jurnalistei de la Jurnal TV

05 Martie 2015
2626 de afişări
Organizaţiile neguvernamentale de media cer Ministerului Afacerilor Interne şi Procuraturii Generale a Republicii Moldova să investigheze incidentul cu implicarea unei jurnaliste care s-a produs miercuri, 4 martie 2015, în incinta Judecătoriei Orhei, unde urma să fie examinat un dosar penal în care figurează ca martor deputatul în Parlament Constantin Ţuţu. Cătălina Roșca, reporteră la postul de televiziune Jurnal TV, a declarat că o persoană din anturajul deputatului PDM Constantin Ţuţu ar fi agresat-o fizic, lovind-o cu pumnul în burtă. Declarațiile au fost confirmate și de avocatul Roman Zadoinov, care la acel moment se afla în preajmă. Pe de altă parte, Constantin Țuțu infirmă acuzațiile.
 
Solicităm verificarea riguroasă a acestui caz şi informarea publicului despre rezultatele investigaţiei. Dacă informaţiile se adeveresc, organizaţiile semnatare cer intentarea unui dosar penal şi pedepsirea vinovaţilor conform articolului 1801 al Codului Penal „Împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau intimidarea pentru critică”.
 
Totodată, organizaţiile neguvernamentale de media solicită Biroului permanent al Parlamentului să examineze şi să ia atitudine faţă de acest caz, iar dacă informaţiile se adeveresc – să-l sancţioneze pe deputatul Constantin Ţuţu.
 
5 martie 2015
 
Asociaţia Presei Independente
Centrul pentru Jurnalism Independent
Centrul Acces-Info
Asociația Telejurnaliștilor Independenți
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova
Asociația Presei Electronice