Eşti aici

Președintele țării, Igor Dodon, suspendat pentru a cincea oară, inclusiv pentru faptul că nu a promulgat Codul serviciilor media audiovizuale

10 Decembrie 2018
1655 de afişări
Codul serviciilor media audiovizuale și alte legi pe care a refuzat în ultimul timp să le promulge președintele Igor Dodon vor fi semnate de către spicherul Parlamentului sau de prim-ministru. O astfel de decizie a adoptat luni, 10 decembrie, Curtea Constituțională, care a constatat imposibilitatea președintelui de a-și exercita atribuțiile și a instituit interimatul funcţiei de preşedinte. Igor Dodon a declarat, la rândul său, că, ulterior, legile respective vor fi anulate.

Decizia a fost luată în urma sesizării la CC a spicherului Parlamentului Andrian Candu și deputatului democrat Sergiu Sârbu, care îi impută lui Igor Dodon că a refuzat să promulge câteva legi aprobate de Parlament, inclusiv noul Cod al serviciilor media audiovizuale.

Avizul Curţii Constituţionale este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Igor Dodon este suspendat pentru a cincea oară din funcție.

Președintele Igor Dodon a comentat printrel altele pe pagina de Facebook decizia Curții: „Eu nu voi ceda în niciuna din aceste chestiuni și sunt sigur că poporul Moldovei mă va susține în acest caz. După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată și o nouă componență a Curții Constituționale”.