Eşti aici

Săptămânalul de limbă rusă SP Bălți revine în format tipărit. Va fi lansată și versiunea în limba română a site-ului

22 Ianuarie 2021
835 de afişări
Săptămânalul de limbă rusă SP Bălți revine la ediția tipărită, după un an de la decizia de a sista editarea ziarului din motive economice. Totodată, redacția publicației regionale de la nord intenționează să lanseze și o versiune în limba română a portalului de știri.

Directorul publicației, Veaceslav Perunov, susține că ziarul SP Bălți a reapărut în special la insistența persoanelor în vârstă, care nu obișnuiesc sau nu au abilități să se informeze online. „Noul ziar are mai puține pagini în comparație cu edițiile vechi, doar 12 pagini, și apare în varianta alb-negru, deși anterior era color”, ne-a spus Perunov.

El a menționat că prima ediție din acest an a ziarului a ieșit de sub tipar în 3.000 de exemplare, precizând că anunțul cu referire la abonare a fost plasat abia pe 28 decembrie, prin urmare nu a reușit să se aboneze un număr mare de oameni. 

Veaceslav Perunov a adăugat că resursele financiare pentru editarea și publicarea ziarului au fost obținute dintr-un grant al European Endowment for Democracy (Fondul European pentru Democrație). Totodată, în luna februarie, redacția intenționează să lanseze și versiunea site-ului de știri în limba română.

Ziarul SP Bălți a fost fondat acum 27 de ani și se edita inițial ca o publicație în care apăreau anunțuri comerciale. Ulterior, el și-a schimbat formatul în unul de informare. În 2020, echipa a renunțat la varianta print.