Eşti aici

TVR Moldova, exclusă din lista de acces la un club de discuții cu Președintele Dodon, din cauza unei „neînțelegeri”

28 Iunie 2017
2590 de afişări
Echipa TVR Moldova a fost exclusă din lista jurnaliștilor care trebuiau să participe la discuția cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, organizată marți, 27 iunie, la vila prezidențială de la Holercani. Într-un final, jurnaliștilor TVR Moldova li s-a permis, totuși, să participe la clubul de discuții. La eveniment au fost prezenți peste 100 de reprezentanți ai mass-media, inclusiv de pe malul stâng al Nistrului.

Contactat de Media Azi, reporterul TVR Moldova Vasile Munteanu a menționat: „O colegă a fost anunțată în dimineața zilei de serviciul de presă, prin telefon, că TVR Moldova nu se înscrie în formatul discuțiilor”.

Pentru a verifica spusele reprezentantului serviciului de presă, Media Azi a sunat-o pe Carmena Lupei, consultantă principală la serviciul de presă al Președinției, care însă ne-a sugerat să-l contactăm pe jurnalistul Artur Efremov, responsabil de organizarea acestor cluburi de discuții și de moderarea lor. „El are reguli stricte la organizarea acestor evenimente. Poate el vă dă mai multe detalii”, a spus Carmena Lupei. Contactat de mai multe ori, Efremov nu a răspuns la telefon.

În seara zilei de marți, 27 iunie, Vasile Munteanu a anunțat reporterul Media Azi că „până la urmă, echipa noastră a fost lăsată să intre”.

Contactat de Media Azi miercuri, 28 iunie, Artur Efremov ne-a spus că a fost o neînțelegere: „Noi invităm toți colegii. Probabil din criză de timp, discuția cu Igor Dodon a fost organizată timp de 3 zile, nu toți jurnaliștii acreditați au reușit să se înscrie la organizare, iar apelul pe care l-a avut TVR Moldova nu a parvenit de la mine și nu vă pot da mai multe detalii.”

Totodată, acesta a adăugat că nu există reguli specifice la organizarea cluburilor de discuție: „Într-adevăr, noi avem anumite reguli interne, dar ele nu vizează participarea/neparticiparea jurnaliștilor. Toți  ziariștii care au acreditare pot participa cu o înscriere prealabilă.”

Jurnalistul și fostul director TeleRadio Moldova în perioada 2003-2004 Artur Efremov este fondatorul și moderatorul clubului de discuții „Rezonanță socială” (Международный пресс-клуб «Социальный резонанс»). Anterior, în 2015, clubul de discuții „Rezonanță socială” l-a avut ca invitat la un eveniment similar pe cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.