Utilizarea privată a dronelor e ca și interzisă în Statele Unite, cu mici excepții. În orice caz, trebuie să zboare la altitudine joasă și departe de aeroporturi.
"Obiectivul nostru este de a obține echipamente de calitate superioară față de ceea ce există în prezent în uzul civil și de a avea o gamă variată de opțiuni pentru a produce un video-jurnalism de calitate, folosind o serie de drone (vehicule aeriene fără pilot)", a declarat David Vigilante, vicepreședinte CNN, într-un comunicat postat pe site-ul CNN.
Testele vor fi făcute în colaborare cu Georgia Tech Research Institute, care are sediul la Atlanta, ca și canalul de televiziune. Dronele sunt foarte apreciate pentru potențialul pe care îl oferă în acoperirea unor evenimente în desfășurare, sportive sau culturale, pe care le pot surprinde de sus, din unghiuri inedite. În aceste condiții, tot mai multe voci din SUA cer să fie adoptată o legislație care să reglementeze folosirea dronelor.
În afară de rezervele referitoare la respectarea vieții private, una din marile reticențe legate de autorizarea dronelor ține de riscul unor coliziuni aeriene.
Sursa text și foto: www.dcnews.ro