Вы здесь

Deutsche Welle are un nou director general

03 октября 2013
1838 просмотров

Peter Limbourg (53 de ani) a fost ales, în martie, de Comitetul Audiovizual din Germania ca succesorul lui Erik Bettermann pentru funcția de director general al Deutsche Welle (DW). Acesta și-a ocupat noul post din 1 octombrie, potrivit unui comunicat de presă al DW. Limbourg a fost, până de curând, prim-vicepreședinte al diviziei Știri și Informații Politice la postul TV ProSiebenSat.1. În ultimele săptămâni, el a organizat ședințe și discuții cu echipele diferitelor departamente ale DW.

Miercuri, Peter Limbourg a fost prezentat în mod oficial liderului comitetului administrativ al DW, Peter Clever, la sediul central din Bonn. În aceeași zi, directorul general al DW a fost la Berlin pentru a-l cunoaște pe șeful Comitetului Audiovizual Valentin Schmidt.

"Este o mare provocare și o sarcină fascinantă să fiu la cârma radiodifuzorului internațional al Germaniei. Deutsche Welle este o organizație media care se bucură de o reputație excelentă în fața publicului internațional. Într-o lume în care un număr mare de radiodifuzori promovează o varietate de perspective, este mai important pentru noi să ne susținem valorile comune. Vom continua să asigurăm credibilitarea pe care echipa DW a construit-o de-a lungul a 60 de ani de jurnalism de calitate, cu mare angajament", a transmis Limbourg.

Noul director general a anunțat că, în primăvara lui 2014, după o serie de discuții cu echipa DW, Comitetul Audiovizual și cel Administrativ, dar și cu grupuri politice și sociale, el va concepe un plan strategic pentru Deutsche Welle pentru perioada 2014-2017.

Peter Limbourg a servit în armata germană, după care a studiat dreptul la Bonn. În 1989 a absolvit un curs de jurnalism la agenția germană de știri Deutsche Fernsehnachrichten Agentur (DFA), desfășurat în Bonn și London. El a fost reporter în Leipzig și apoi corespondent la Bruxelles pentru DFA și SAT 1. În 1996 a devenit șeful studioului ProSieben din Bonn, iar în 1999 a fost numit redactor-șef adjunct al N24 și șeful Departamentului Politic al ProSieben. În 2001, el a obținut același post la televiziunea SAT 1. În anii care au urmat, Limbourg a fost numit redactor-șef al N24, prezentator la SAT 1 și, ulterior, prim-vicepreședinte al ProSiebenSat 1.

Deutsche Welle este radiodifuzorul internațional al Germaniei. Compania furnizează servicii de radio, televiziune și presă online, în 30 de limbi. "Ne adresăm persoanelor care sunt interesate de Europa și Germania - în special cele care sunt văzute ca lideri de opinie în țările lor de orgine", se arată pe site-ul DW.

sursa foto: http://www.ruhrnachrichten.de