Вы здесь

OSCE critică suspendarea unui post TV lituanian

11 октября 2013
1833 просмотра

Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatović, și-a exprimat, săptămâna aceasta, îngrijorarea față de decizia Comisiei pentru Radio și Televiziune din Lituania de a suspenda difuzarea emisiunilor First Baltic Channel (PBK) pentru trei luni, potrivit unui comunicat de presă al Organizației.

”Cer Comisiei să revizuiască măsura propusă, deoarece subminează pluralismul media. Cu tot respectul pentru rolul și independența regulatorului media, orice decizie care limitează pluralismul media poate afecta negativ libertatea presei și cea de exprimare. O astfel de măsură excesivă trebuie păstrată numai pentru situații de instigare intenționată și periculoasă la violență”, a declarat Mijatović.

Decizia, care trebuie confirmată de o instanță, se referă la toate emisiunile PBK produse în Rusia (aproximativ 70% din totalul programelor) și vine după ce televiziunea a difuzat, în 4 octombrie, documentarul ”Man and Law” (n.r. Omul și Legea) despre tragicele evenimente din 13 ianuarie 1991 din Vilnius. În vreme ce instanța încă deliberează, Comisia a sfătuit operatorii de cablu să suspende difuzarea acestor emisiuni.

”Orice restricții și suprimări a unor opinii controversate și contrare asupra evenimentelor istorice, chiar dacă se bazează pe legi, pot afecta libertatea presei”, a conchis Mijatović.

sursa foto: www.dr.dk