Вы здесь

Războiul din Ucraina continuă să facă victime printre jurnaliști

14 апреля 2015
1396 просмотров
Jurnalistul Andrei Lunev, de la canalul rusesc de televiziune “Zvezda”, a fost rănit și internat în stare gravă marți, 14 aprilie, la Spitalul din orașul Novoazovsk. Informația este confirmată de reprezentanți ai așa-numitului minister al apărării din Donețk. Potrivit russian.rt.com, jurnalistul se afla în deplasare în localitatea Shirokino din regiunea Donbas. În timp ce examina ruinele, fără echipament de protecție, a călcat pe o mină care l-a rănit la cap și la picioare. “La moment, Andrei Lunev este conștient, dar a pierdut mult sânge și starea lui de sănătate rămâne gravă”, relatează Agenția RIA Novosti.

Duminică, 12 aprilie, în aceeași regiune unde se desfășoară operațiuni militare, o mașină în care se aflau doi jurnaliști din presa locală a fost lovită de o lansatoare de rachete antitanc, dirijată de la distanță. În urma exploziei, unul dintre ei a decedat, scrie www.imi.org.ua, citând spusele colonelului Andriy Leshchynskyi, responsabil de încetarea focului în regiunea Donețk. Site-ul aparține Institutului de Informare în Masă din Ucraina, organizație non-guvernamentală cu sediul la Kiev, care are drept obiectiv protejarea drepturilor jurnaliștilor.

Conform Barometrului privind Libertatea Presei, publicat pe pagina Institutului de Informare în Masă, de la începutul anului 2015, în Ucraina, un jurnalist a fost ucis, 16 au devenit ținta unor atacuri violente, iar 13 au fost împiedicați să-și desfășoare activitatea profesională.

 

Foto simbol: http://rt.com, AFP