Вы здесь

Forbes Media, scoasă la vânzare

18 ноября 2013
1988 просмотров

Compania Forbes Media, care publică revista Forbes şi deţine platforma Forbes.com, va fi scoasă la vânzare, transmite Mediafax, citând Bloomberg News.

Potrivit Bloomberg, compania Forbes Media LLC, cunoscută în întreaga lume prin faptul că monitorizează averile celor mai bogaţi oameni din lume, a comandat opinia experţilor bancari pentru a afla cât valorează brandul său, în vederea organizării unei licitații. În ultimul timp, compania a înregistrat o scădere a veniturilor din publicitate în print și în zona online, scrie Bloomberg News.

Proprietarii Forbes Media se aşteaptă o sumă de vânzare de 400 de millioane de dolari, potrivit oficialilor din interiorul companiei. Printre potenţialii cumpărători ai companiei s-ar putea afla chiar miliardarii care apar în topurile publicate de revistă, mai scrie Bloomberg, care îl citează pe Stewart Pinkerton, autorul cărţii "The Fall of the House of Forbes", publicată în 2011.

Forbes Media a fost înfiinţată în anul 1917 de B.C. Forbes şi deţine, pe lângă revista Forbes - una dintre emblemele mass-media în SUA - şi alte publicaţii. De asemenea, Forbes Media deţine Forbes Asia, ForbesLife, ForbesLife Executive Woman şi ForbesLife MountainTime. În ultimii ani, Forbes, alături de parteneri locali, a lansat ediţii în mai multe limbi, inclusiv în română.

În 2010, miliardarul Steve Forbes a renunţat la funcţiile de preşedinte executiv şi director general ale Forbes Media, acestea fiind preluate de Mike Perlis, un veteran al industriei. Atunci, Tim Forbes, fratele lui Steve Forbes, a renunţat la poziţia de director operaţional executiv. Steve Forbes a păstrat poziţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi redactor-şef al Forbes Media, iar fratele său a rămas preşedinte al diviziei Forbes Digital şi membru în CA al grupului.

Recent, cincisprezece jurnalişti şi editori ai ediţiei ucrainene a Forbes şi-au dat demisia, motivând că politica editorială a început să fie influențată de politicienii aflați la putere.

sursa foto: www.technocrates.org