Вы здесь

Bugetul TVR a fost aprobat fără majorarea necesară transmisiei în Moldova

29 ноября 2013
1656 просмотров

Comisiile reunite de buget-finanţe de la Bucureşti au adoptat, joi, 28 noiembrie, bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care este de aproape 180 de milioane de RON (aproximativ 722 milioane de lei moldovenești). Parlamentarii români nu au aprobat, însă, și majorarea de buget cu 3,1 milioane de lei cerută de președintele director-general al SRTv, Claudiu Săftoiu, pentru reluarea retransmisiei TVR în Moldova, informează Timpul.md.

Claudiu Săftoiu a spus că nu poate găsi bani pentru acest proces din bugetul intern. Bugetul SRTv pe anul 2014 fusese avizat favorabil, în 22 noiembrie, de Comisiile de cultură din Parlament, care au adoptat şi un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 3,1 milioane de lei, pentru reluarea retransmisiei TVR în Republica Moldova. Reprezentanţii Guvernului nu au susţinut, însă, această propunere, motiv pentru care parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe au respins amendamentul respectiv.

"Avem în vedere ca, odată cu reluarea retransmisiei de la 1 decembrie, începând gradual de anul viitor, să putem investi într-un studio pe care colegii de la Moldova 1 ni-l vor pune la dispoziţie", a spus Claudiu Săftoiu membrilor Comisiilor de cultură ale Parlamentului. Acesta a precizat că, în cursul anului viitor, 30% din grila TVR din Moldova va reprezenta producţie autohtonă, destinată publicului moldovean.

TVR va începe să emită în Republica Moldova de la 1 decembrie, ca urmare a soluționării amiabile a procesului de la CEDO între România şi Republica Moldova privind modul în care a fost întreruptă transmisia TVR în țara noastră în 2007.