Вы здесь

Ofițerii Berkut au agresat din nou jurnaliști în Kiev

12 декабря 2013
1444 просмотра

Ofițerii forțelor speciale ucrainene Berkut au folosit din nou forța fizică împotriva jurnaliștilor aflați la Kiev pentru a relata despre protestele din piața Maidan, informează EaP Media Freedom Watch. Forțele de ordine au intervenit în forță în noaptea miercuri spre joi, 11 decembrie, cu scopul de a dărâma baricadele ridicate de protestatari. Potrivit martorilor oculari, agenții Berkut au împiedicat jurnaliștii să filmeze incidentele și le-au distrus camerele unora dintre aceștia.

Publicația Comments a relatat că mai mulți jurnaliști au rămas blocați între forțele de ordine și protestatari, în timpul incidentelor din jurul orei 2.00. Ofițerii i-au bruscat pe jurnaliști și au încercat să-i alunge dincolo de baricade pentru a-i opri din filmat și fotografiat. Deși operatorii și fotoreporterii își porniseră camerele și purtau veste reflectorizante cu însemnul ”presă”, forțele de ordine au fost la fel de agresivi atât cu ei, cât și cu protestatari. În acest context, reporterul Chiril Kniazev de la Comments a fost bruscat, iar camera i-a fost distrusă în timp ce agenții încercau să o ia din mâinile acestuia.

După ce ofițerii au distrus baricadele, aceștia au alungat jurnaliștii mai departe de locul incidentelor, acoperindu-le fețele cu caschetele forțelor de ordine, pentru a nu vedea ce se întâmplă. Un jurnalist a fost chiar târât de mânecă prin zăpadă, în timp ce alții încercau să-și protejeze echipamentul de loviturile agenților Berkut.

sursa foto: Youth of the European People's Party