Вы здесь

Jurnaliști greci, anchetați pentru susținerea votului "Da" înainte de referendum - ar putea fi urmăriți penal

09 июля 2015
1399 просмотров
Jurnaliștii greci care au criticat administrația Syriza și au susținut un vot "da" în zilele premergătoare referendumului de duminică sunt anchetați de agențiile guvernamentale și ar putea fi urmăriți penal pentru acțiunile lor jurnalistice, informează ZIARE.COM.

Procurorul general, organizația guvernamentală de supraveghere media și Uniunea Jurnaliștilor a Cotidianelor Atenei au lansat investigații privind acțiunile celor 9 jurnaliști ale unor canale media private înainte de votul istoric de duminică, scrie The Sydney Morning Herald.

Reporterii ar fi acuzați că ar fi încălcat legea electorală, deoarece nu au alocat timp corect și egal tuturor părților dezbaterii. Procurorul general a spus că răspunde "plângerilor telespectatorilor".

Cei 9 jurnaliști provin de la Mega Channel, SKAI și ANT1. Într-o postare pe contul său de Facebook, directorul de știri al postului SKAI a acuzat guvernul premierului Alexis Tsipras că încearcă să-i reducă la tăcere pe criticii săi.

De asemenea, presa elenă a transmis, luni, că Parlamentul ar putea lua în calcul și sancțiuni împotriva canalelor respective.

"Este obligația Parlamentului grec să protejeze Republica Greacă și să ia asemenea măsuri să asigure ca încălcările legislației electorale nu vor rămâne nepedepsite", a spus un purtător de cuvânt al Syriza.

 

Foto: Hepta.ro
Sursa: http://www.ziare.com