Вы здесь

Jurnalist de origine română, dispărut în urma unui accident aviatic în SUA

11 февраля 2014
1910 просмотров

Jurnalistul britanic de origine română Andrei (cunoscut drept Andrew) Postelnicu a fost dat dispărut vineri, 7 februarie, în urma unui accident aviatic produs în statul american Florida, informează Mediafax. Avionul de mici dimensiuni pilotat de jurnalist s-ar fi prăbușit în ocean și este în continuare căutat de Garda de Coastă.

Potrivit Adevarul.ro, Postelnicu se afla în vacanță în SUA, iar logodnica sa a alertat autoritățile sâmbătă pentru că jurnalistul nu putea fi găsit și avea telefonul închis.

Biroul Şerifului din Martin County din statul Florida a spus că pe plajă au fost descoperite o gheată şi un rucsac care aparţineau pilotului avionului, la opt kilometri distanță una de alta. Rucsacul conţinea actele de identitate britanice şi brevetul de pilot ale lui Andrei Postelnicu, informează Mediafax.

Postelnicu, în vârstă de 37 de ani, lucrează la prestigioasa publicație Financial Times din Marea Britanie, unde s-a stabilit după terminarea liceului. El a mai lucrat în instituții de renume precum Bloomberg News, a fost analist economic la BBC, RFI, Foreign Policy și Newsweek.

Andrei Postelniciu s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, însă a locuit apoi în Constanţa.

sursa foto: adevarul.ro