Вы здесь

Jurnalist de la Adevărul România, împiedicat de grăniceri să intre în Ucraina

24 февраля 2014
1962 просмотра

Dinu Zară de la ediția de România a ziarului Adevărul a fost dat jos dintr-un tren ce se îndrepta spre Kiev și trimis înapoi în România de către grănicerii de la Vama Vadul Siret, potrivit unui material scris de reporter.

Aceasta a povestit că polițiștii de frontieră ucraineni i-au făcut semn să se dea jos din tren cu tot cu bagaje, după care trenul s-a pus în mișcare. ”Mi-am dat seama atunci că nu mă vor lăsa să intru în Ucraina. Întreb ce se întâmplă, arătând spre trenul pus în mişcare. Zâmbind, un grănicer tinerel îmi spune <<Persona non-grata. You go home!>>, arătând spre România”, a scris jurnalistul.

Vameșii au încercat apoi să-l facă pe reporter să semneze un document în limba ucraineană, pe care a reușit să-l descifreze cu ajutorul unui translator. ”În documentul întocmit de caporalul Vengher Aleona Anatolievna se precizează că, în baza articolului 8, punctul 1, din legea privind controlul de frontieră, nu îmi este permis accesul în ţara vecină având în vedere că <<în privinţa lui Zară Dinu există decizia organismului de stat împuternicit din Ucraina privind interdicţia intrării în Ucraina>>", se arată în articol.

Dinu Zară a scris un articol despre protestele din Cernăuți, în apropiere de granița cu România, la sfârșitul lunii ianuarie. El este de părere că acesta este adevăratul motiv pentru care nu i s-a permis accesul în Ucraina.

sursa foto: www.wikipedia.org