Вы здесь

A apărut Buletinul legislativ, ediția noiembrie-decembrie

15 января 2016
1279 просмотров

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a publicat, vineri, 15 ianuarie, cel de al șaselea și ultimul Buletin Legislativ pentru anul 2015. Ediția conține proiecte de acte legislative pentru modificarea și completarea actelor normative care vizează mass-media; decizii emise de Consiliul Coordonator al Audiovizualului; hotărâri ale Curții Europene pentru Drepturile Omului; declarații ale CJI și organizațiilor de media din lunile noiembrie-decembrie.

Printre altele, cititorii vor putea lua cunoștință de proiectul hotărârii privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului de Observatori (CO) al Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania ”Teleradio-Moldova”. Comisia Parlamentară pentru mass-media a propus parlamentului, în ședința din 23 decembrie 2015, două candidaturi pentru numirea în posturile de membri ai CO – Nicolae Spătaru și Maria Țurcan.
 
Buletinul mai include deciziile Consiliului Coordonator al Audiovizualului din această perioadă cu indicarea titlului, numărului, datei când au fost adoptate și link-urile acestora.
 
În continuare, sunt prezentate succint două cazuri examinate de CEDO, în care reclamanții sunt jurnaliști și instituții media din Franța și Polonia. Ambele vizează încălcarea art. 10 - ”Libertatea de exprimare” - din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
 
În finalul ediției sunt prezentate declarațiile CJI și organizațiilor de media privind cazurile de agresare a jurnaliștilor la manifestațiile publice, tentativele autorităților de a restricționa dreptul jurnaliștilor de a asista la ședințele publice, precum și faptele de intimidare semnalate de redacţia Săptămânalului de investigaţie “Ziarul de Gardă” în declaraţia din 16 decembrie 2015.
 
Ediția noiembrie-decembrie a Buletinului legislativ poate fi accesată pe portalul Media Azi la rubrica Utile sau aici

Buletinul legislativ este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu suportul financiar al organizației Civil Rights Defenders din Suedia, partener al CJI.