Вы здесь

Club de presă: „Femeile în politică – de ce batem pasul pe loc timp de 10 ani”

23 марта 2016
1133 просмотра
Mai persistă în secolul XXI problema discriminării gender? Ce piedici întâmpină femeile atunci când vor să se implice în politică sau aspiră la un post de conducere în structurile de stat? Statisticile arată că, în Republica Moldova, femeile continuă să fie tratate diferit decât bărbații. Deși majoritatea respondenților se declară neutri în privința genului candidaților la funcția de deputați (73% femei și 57% bărbați),  numărul celor care ar opta pentru bărbați în Parlament este mai mare (26,5% din respondenți ar opta pentru bărbați și doar 5,6% pentru femei).

Problema discriminării gender va fi abordată în cadrul unui Club de presă, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Programul ONU „Femeile în politică”, cu tema „Femeile în politică – de ce batem pasul pe loc timp de 10 ani”, iar discuțiile se vor contura în jurul proiectului de lege privind asigurarea egalității de gen, aprobat în lectura întâi de către Parlament în anul 2014. În pofida recomandărilor internaționale și angajamentelor pe care și le-a asumat statul să promoveze mai multe femei în politică, până acum, aleșii poporului nu au revenit la proiect pentru a-l adopta în lectură finală. 

Evenimentul se va desfășura la data de 29 martie, începând cu ora 16:00, la restaurantul Eli Pili (str. București 68). Toate instituțiile mass-media interesate de subiect sunt invitate să participe la eveniment.

Evenimentul are loc cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite în Moldova.
Clubul de presă a fost lansat de CJI în toamna anului 1995 cu scopul de a oferi jurnaliştilor de la diferite instituţii de presă din R. Moldova posibilitatea de a se întâlni cu personalităţi din diverse domenii de activitate, în cadrul unor sesiuni de întrebări şi răspunsuri, precum şi pentru o mai bună comunicare între jurnalişti.