Вы здесь

Jurnaliștii LIFEnews au fost expulzați din Azerbaidjan pentru „distorsiuni” și „provocări”

05 апреля 2016
953 просмотра
Jurnaliștii postului de televiziune rus LifeNews au fost expulzati din Azerbaidjan, a declarat presei Hikmet Hajiyev, șeful serviciului de presă al Ministerului de Externe azer.După cum scrie Day.az, jurnaliștii rusi se aflau in tara fără acreditare „și transmiteau informații eronate cu privire la situația din Nagorno-Karabah”. „Ei desfasurau o activitate provocatoare la adresa Azerbaidjanului, dezinformau comunitatea internaționala cu privire la conflictul din Nagorno-Karabah. Luând în considerare toți acești factori, s-a decis că șederea lor pe teritoriul țării noastre nu este oportuna” – a spus Hajiyev.

Trebuie aminitit ca postul LifeNews a atras si anterior critici din partea autoritatilor azere. La începutul lunii ianuarie, reprezentantul Ministerului de Externe Hikmet Hajiyev a acuzat televiziunea rusă de părtinire politică, minciuni și calomnie în scopuri provocatoare. După cum a raportat Trend.az, era vorba despre o emisiune difuzata despre „regimul separatist stabilit în teritoriile ocupate ale Azerbaidjanului”.

După cum a menționat oficialul azer, echipa tv a ignorat avertismentul Ministerului rus al Afacerilor Externe și a vizitat teritoriul separatist. „Funcționand în spațiul juridic și informațioal al Rusiei, LifeNews încurajeaza separatismul și extremismul și da conflictului armeano-azer o conotație religioasă, încalcand în mod grav prevederile legilor Rusiei”, a declarat Hajiyev.

Totodata, publicatia Day.az a acuzat postul tv rusesc Pervîi Kanal ca utilizeaza metode de război hibrid. „Azerbaidjan și Rusia au relații normale, de bună vecinătate și alianta, deoarece intr-o serie de probleme de politică regională și problemele geopolitice Baku încearcă să ia în considerare poziția Moscovei. Dar unele mass-media ruse, asemenea hienelor care simt mirosul prazii, s-au aruncat sa vorbeasca despre luptele din regiunea Nagorno-Karabah. Oamenii mor din cauza conflictului, armata azeră respinge ocupanții, dar unele canale de televiziune folosesc pericolul unui nou război pentru a castiga capital propriu, precum și pentru calmarea Armeniei, care este destul de speriata dupa loviturile primite”, – descrie publicația azera talk-show-u postului tv rusesc- ”Vremea Pokajet”.

Potrivit publicatiei azere, moderatorul emisiuni Petr Tolsoi, „într-o manieră foarte sofisticată a exersat toate trucurile propagandei lui Goebbels, inclusiv utilizarea sistemului expunerii haotice, cu declarații incoerente și contradictorii a unui material cu scopul de a induce publicul în confuzie cu privire la cauzele reale ale conflictului și pentru a descuraja pe observatori sa doreasca să identifice partea vinovata”.

Sursă: www.paginiderusia.ro
Sursă foto: www.slon.ru