Вы здесь

Zilele Libertății Presei: CJI lansează Panoul Rușinii și vă invită la un Marș al Solidarității Presei

06 мая 2016
1892 просмотра
Stimați jurnaliști!

Săptămâna viitoare, Centrul pentru Jurnalism Independent din Moldova continuă șirul acțiunilor dedicate Zilei Mondiale a Libertății Presei, ediția 2016. Astfel, miercuri, 11 mai, la ora 9:30, în fața Parlamentului Republicii Moldova va fi expus Panoul Rușinii - Inamicii Presei. Locurile de pe acest panou au revenit unor demnitari ale căror atitudini, inițiative legislative sau mod de comportament au fost calificate drept tentative de limitare a libertății de exprimare și de restricționare a activității  jurnaliștilor din Moldova în perioada 3 mai 2015 - 3 mai 2016. 

Iar joi, 12 mai, începând cu ora 9:00, invităm toți reprezentanții mass-media la un amplu Marș al Solidarității Presei. Prin această acțiune pașnică, vrem să demonstrăm cât de solidari sunt cei, care reprezintă breasla jurnalistică, deși activează în redacții diferite, dar și să le reamintim celor de la guvernare că presa nu este țintă a politicienilor. 

Vă așteptăm joi, începând cu ora 9:00, la Casa Presei (str. Pușkin 22), de unde vom porni în marș prin fața Guvernului Republicii Moldova, apoi spre destinația finală - Parlamentul Republicii Moldova. 

Pentru detalii și confirmări, nu ezitați să ne contactați la: (022) 21 36 52, extensia Departamentul Instruire şi Comunicare. Persoană de contact: Natalia Sarioglo, tel. 078 835 845.

Să aveți o zi frumoasă!