Вы здесь

Tentativă de ASASINAT împotriva unui jurnalist sirian anti - ISIS. Atacul s-a produs în Turcia

15 июня 2016
812 просмотров

Un jurnalist sirian care lucrează în Turcia şi este cunoscut pentru ostilitatea sa faţă de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a fost grav rănit duminică seara, fiind împuşcat în cap în cursul unui atac în oraşul Sanliurfa (sud-est), la graniţa cu Siria, informează agențiile de presă Dogan și AFP, citate de Agerpres.

Amed Abdelkader, 33 de ani, este fratele unui alt militant şi jurnalist sirian, Ibrahim Abdelkader, care a fost găsit decapitat împreună cu un prieten în octombrie în acest oraş turc, a precizat Dogan. Actul a fost revendicat de SI. 

Ahmed Abdelkader, redactor-şef al săptămânalului de limba arabă Ayn Vatan, circula cu o maşină care a fost oprită de doi bărbaţi înarmaţi pe o motocicletă. 

Agresorii au tras asupra jurnalistului, care a fost rănit la cap şi transportat la spitalul din oraş pentru a fi operat. Atacatorii au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de poliţie, a adăugat agenţia de presă. 

Mai mulţi jurnalişti sirieni care au fugit din ţara lor s-au stabilit la Sanliurfa sau Gaziantep, mai la vest, la graniţa cu Siria. Mulţi dintre ei au fost vizaţi de atacuri în Turcia.

Sursa: http://www.romanialibera.ro

Sursa foto: http://www.romanialibera.ro