Вы здесь

Club de presă: „Valorificarea potențialului diasporei în Moldova”

15 августа 2016
1582 просмотра
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Organizația Națiunilor Unite (ONU), Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova Vă invită respectuos să participați la ședința Clubului de Presă cu tema: „Valorificarea potențialului diasporei în Moldova.”
Republica Moldova furnizează țărilor de destinație ale migranților o generație tânără, talentată și dornică de reușită care, dacă nu va fi pusă în valoare, riscă să fie pierdută pentru totdeauna. Iată de ce, tot acest potențial uman trebuie valorificat în beneficiul țării și al cetățenilor ei. Acum e momentul potrivit pentru a depăși relația cu diaspora bazată pe modelul oferirii de remitențe, iar accentul trebuie să fie pus pe proiecte comune axate pe transfer de cunoștințe, abilități, deprinderi de viață și muncă. Subiectul va fi abordat în cadrul evenimentelor dedicate diasporei, organizate la sfârșitul lunii august de  BRD și partenerii săi, OIM, SDC, GIZ  - Congresul Diasporei (19-20 august), Forumul de Afaceri al Diasporei / Diaspora Business Forum (21 august).
 
La eveniment și-au confirmat prezența:
Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora; 
Antonio Polosa, șeful misiunii în Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație; 
Vitalie Varzari - Consultant Migrație și Dezvoltare, OIM.De asemenea, la eveniment vor fi prezenți mai mulți reprezentanți ai diasporei. Clubul de presă va fi moderat de către Angela Stafii, consultant migrație și dezvoltare.
 
Ședința Clubului de presă va avea loc joi, 18 august 2016, începând cu ora 16.00, la sediul BRD de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 180, etajul 12, biroul 1211. (sala de conferințe)

Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: nsarioglo@ijc.md sau la numărul de telefon 022 213 652. Persoana de contact: Natalia Sarioglo, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare, CJI.

Evenimentul are loc cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite în Moldova.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)  este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.