Вы здесь

Vă îndemnăm să susțineți CJI prin redirecționarea celor 2 procente din impozitul pe venit!

06 марта 2017
1493 просмотра
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) face apel către cetățeni să susțină această organizație de media prin alocarea a 2 procente din suma impozitului pe venit pe care o vor declara la Inspectoratul Fiscal până la 30 aprilie 2017.

Pentru a redirecționa 2% din impozitul pe venit calculat anual la buget, persoanele fizice care vor  depune declarațiile cu privire la impozitul pe venit vor trebui să indice din Lista beneficiarilor publicată de Ministerul Justiției denumirea organizației și codul fiscal: „Centrul pentru Jurnalism Independent I.P. Cod fiscal:1009620000479”. 

CJI este o organizaţie nonguvernamentală (ONG), necomercială, apolitică, care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova. Misiunea CJI este de a contribui la consolidarea presei libere, prin intermediul proiectelor ce oferă educație în domeniul jurnalismului și relațiilor cu publicul, susținerea unor campanii de media advocacy, cercetare, educație mediatică și realizarea unor produse jurnalistice nonprofit. Printre multiplele evenimente organizate de CJI sunt Zilele Libertății Presei (luna mai) și Gala Presei „Jurnaliștii anului” (luna decembrie).

Sumele care vor fi acumulate prin redirecționarea celor 2 procente din impozitul pe venit al persoanelor fizice vor fi cheltuite în mod transparent. Ca beneficiar, CJI va depune la Inspectoratul Fiscal un raport financiar, până la data de 25 martie a anului viitor celui în care a expirat perioada de utilizare a sumelor de desemnare procentuală, urmând ca raportul să fie publicat și pe pagina web a Inspecției Fiscale.

Este pentru prima oară când aveți posibilitatea să ne susțineți pe această cale. CJI face apel către jurnaliști, experți media, consumatori media să indice în calitate de beneficiar al desemnării procentuale Centrul pentru Jurnalism Independent. Aceasta ne va ajuta să desfășurăm mai bine activitățile noastre de utilitate publică și să asigurăm o mai bună îndeplinire a scopurilor statutare.