Вы здесь

Club de presă: „Inițiativa „Ea decide”: cum asigurăm drepturile sexuale și reproductive ale femeilor în Moldova?”

05 апреля 2017
1993 просмотра
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA Moldova), vă invită la ședința Clubului de presă cu tema: „Inițiativa „Ea decide”: cum asigurăm drepturile sexuale și reproductive ale femeilor în Moldova?”

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte precum: sănătatea și drepturile sexuale și reproductive ale femeilor în Moldova, accesul la servicii de sănătate reproductivă și planificare a familiei de calitate, necesitatea programelor de educație sexuală pentru copii și tineri etc..

De asemenea, se va discuta despre importanța respectării drepturilor femeii, în special, a dreptului la sănătatea sexuală și reproductivă, precum și implicațiile economice și de asigurare a securității demografice în Moldova.

Clubul de presă este organizat în contextul subiectelor discutate la Conferința internațională „Ea decide” (She Decides), care a avut în martie la Bruxelles, și la care au participat reprezentanți ai guvernelor, organizațiilor internaționale, organizațiilor non-guvernamentale, fundațiilor și companiilor private din aproximativ 50 de țări, printre care și Republica Moldova.

La eveniment vor participa:
- Stela Grigoraș, Ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei;
- Rita Columbia, Reprezentanta UNFPA în Moldova;
- Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Moldova; 
- Roy Hans, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Olandei la Chișinău.

 
Ședința Clubului de presă se va desfășura marți, 11 aprilie 2017, începând cu ora 16.00, la Tucano Coffee Brasil (str. Alexandru cel Bun 91/a, etajul 2). Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: info@ijc.md sau la numărul de telefon 022 213 652. Persoana de contact: Liliana Croitor, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare, CJI.
 
Evenimentul are loc cu suportul UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie în Moldova

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.