Вы здесь

Club de presă: „O decizie a Curții de Apel Chișinău interzice Consiliului Coordonator al Audiovizualului să-și exercite atribuțiile legale”

28 июня 2017
2663 просмотра
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliștii din presa locală și națională, pe 4 iulie curent, la ședința clubului de presă cu genericul O decizie a Curții de Apel Chișinău interzice Consiliului Coordonator al Audiovizualului să-și exercite atribuțiile legale”.

Discuțiile vor fi axate pe  decizia Curții de Apel Chișinău de a interzice CCA-ului monitorizarea postului de televiziune „NTV Moldova”. Anterior,  CCA a dispus efectuarea unei monitorizări generale a postului de televiziune „NTV Moldova”, pentru o perioadă de 7 zile, iar decizia autorității de reglementare în audiovizual a fost contestată de către radiodifuzor în instanță.

Experții media s-au arătat nedumeriți de motivația dată de instanțele judecătorești, atenționând asupra imixtiunii în atribuția legală exclusivă a CCA de a monitoriza conținutul serviciilor de programe oferite de radiodifuzori.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Comisiei Parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, reprezentanți ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, experți în domeniul mass-media, patroni media, editori, jurnaliști,  lideri de opinie.
Clubul de presă va avea loc marți, 4 iulie, cu începere de la ora 16.00, la „Orange Cafe” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 130, etaj 2, mun. Chișinău).

Vă rugăm să ne confirmați participarea la eveniment la adresa electronică: info@ijc.md sau la numărul de telefon 022.213.652. Persoană de contact: Liliana Croitor, Coordonatoare de proiecte, Departamentul Instruire și Comunicare, CJI.

__________
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene”, implementat de CJI, care la rândul său face parte din proiectul „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, implementat de FHI 360. 
 
Organizarea acestui eveniment este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul evenimentului aparțin participanților şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.