Вы здесь

UE a lansat un nou site pentru combaterea propagandei ruse

13 сентября 2017
2027 просмотров
Uniunea Europeană a lansat un nou site - www.euvsdisinfo.eu - pentru contracararea informațiilor false propagate de mass-media de la Kremlin. Site-ul face parte din campania UE de anticipare și combatere a dezinformării practicate de propaganda rusă.
 

Campania „UE împotriva dezinformării” este condusă de grupul operațional pentru comunicații strategice (Service East Stratcom Task Force), care a fost creat de Serviciul de politică externă al UE.
 
Site-ul dispune și de o bază de date unde pot fi căutate diferite cazuri de dezinformare. Cititorii vor avea posibilitatea să verifice câte cazuri de dezinformare au identificat colaboratorii portalului într-o anumită perioadă. Tot acolo vor fi menționate și țările implicate cel mai frecvent în campanii de dezinformare.
 
„Ca răspuns la solicitările repetate ale cercetătorilor, jurnaliștilor și guvernanților, am creat o nouă structură a unei singure baze de date unice, permițându-vă să căutați în registrul nostru după cuvinte-cheie peste 300 de cazuri de dezinformare”, susțin autorii proiectului.
 
Portalul va oferi conținut în trei limbi - engleză, germană și rusă.