Вы здесь

YouTube a anunțat că va șterge comentariile „neadecvate” din secțiunea YouTube Kids

24 ноября 2017
1560 просмотров
Reprezentanții YouTube, unul dintre cele mai populare canale de video sharing pentru utilizatorii obișnuiți și creatorii de conținut, au anunțat că vor bloca toate comentariile critice la adresa video-urilor cu copii, scrie rg.ru cu referire la The Verge.

Presa internațională a atras atenția asupra faptului că la mai multe clipuri video ale copiilor, postate pe YouTube, apar comentarii ambigui de la unii utilizatori. Mai mult, copiii sunt deseori supuși criticilor și chiar ofensați în unele comentarii. YouTube s-a autosesizat și a eliminat o parte din asemenea video-uri, unele dintre care aveau sute de mii de vizualizări.

"Comentariile de acest gen sunt respingătoare și noi  colaborăm cu Centrul pentru căutarea copiilor dispăruți și exploatați (NCMEC) (din SUA – n.r.) pentru a raporta organelor de drept despre astfel de comportamente ilegale ", a menționat compania.

YouTube a subliniat că și anterior comentariile cu caracter sexual în adresa copiilor nu erau permise, însă începând cu săptămâna curentă a început o luptă mult mai dură cu asemenea tip de comentarii.

Reprezentanții videohostingului au menționat că site-ul utilizează tehnologii speciale pentru determinare și identificare a video-urilor problematice. Pe viitor, compania va atrage și mai mulți experți pentru a controla conținutul care apare în secțiunea YouTube Kids.