Вы здесь

Facebook vrea poze clare cu utilizatori pentru a detecta conturi suspicioase

30 ноября 2017
1709 просмотров
Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat faptul că rețeaua a introdus un nou sistem de securitate, care presupune ca utilizatorilor să li se ceară să trimită o poză ”clară” cu fața lor, un selfie, în caz contrar, contul urmând să fie blocat, scrie antena3.ro.

Facebook va cere utilizatorilor să trimită o astfel de fotografie, pentru a le verifica identitatea, în cazul în care se remarcă o activitate suspectă.

Motivul unei astfel de măsuri este înmulțirea boților care răspândesc știri false și propagandă, așa cum s-a întâmplat la alegerile din Statele Unite, iar Facebook vrea să se asigure că utilizatorii sunt umani.

Purtător de cuvânt Facebook: ”Acest test are menirea de a ne ajuta pe noi să depistăm activitățile suspecte, incluzând crearea unui cont, trimiterea de cereri de prietenie, stabilirea de plăți pentru reclamă, precum și crearea și editarea de anunțuri publicitare”

Facebook a confirmat, pentru Wired, că recunoaștere facială este automată și că fotografia va fi ștearsă de pe servere, după ce verificarea este încheiată. Însă, conturile utilizatorilor sunt blocate până la momentul verificării fotografiei încărcate de internauți.