Вы здесь

Invitație pentru jurnaliști: „Potențialul telefonului mobil: cum îl pot folosi jurnaliștii la maximum?”

30 мая 2018
1748 просмотров
Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții presei la o discuție informală pe tema „Potențialul telefonului mobil: cum îl pot folosi jurnaliștii la maximum?”. Întâlnirea va fi moderată de Cornel Comendant, designer grafic la Urma Ta și creator al site-ului designtutorials.md.

Astăzi, telefonul mobil nu mai îndeplinește doar funcția de simplu telefon. Acesta a devenit un instrument inteligent care conține o serie de funcții și ne ajută să fim mereu conectați la lumea din jur. Pentru jurnaliști telefonul mobil este o adevărată comoară, cu ajutorul căruia surprind realități, produc conținut video, editează sau realizează transmisiuni live.

În cadrul întâlnirii vom încerca să descoperim noi valențe ale telefonului mobil și vom discuta despre:

  • Fotografiile și noile aplicații cu ajutorul cărora le putem edita;
  • Înregistrarea audio a interviurilor cu potențial de editare;
  • Redactarea materialelor jurnalistice: Word, Excel, PowerPoint etc.;
  • Aplicații de editare video: de la filmare, la publicare.   
Întâlnirea va avea loc pe 8 iunie 2018, între 14:00 - 16:00, la Tucano Coffee, Chișinău, strada Alexandru cel Bun 91/a.
Numărul de locuri este limitat, prin urmare vă rugăm să vă înregistrați din timp, completând acest formular! CJI va selecta participanții în funcție de numărul locurilor disponibile.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri dintre jurnaliști și dezvoltatori IT, care vor fi organizate pe parcursul următoarelor luni de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, finanțat de USAID și implementat de Internews. Scopul acestora este de a facilita interacțiunea dintre reprezentanții presei și consumatorii de media, prin intermediul inovațiilor.