Вы здесь

CJI anunță rezultatele concursului de selectare a partenerilor din presa locală

17 января 2019
1732 просмотра
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat câștigătorii concursului de selectare a șase parteneri din presa locală în cadrul proiectului “Consolidarea independenței media în Europa și Eurasia”.

În urma evaluării dosarelor depuse, juriul a ales șase echipe care au acumulat cel mai mare punctaj în baza următoarelor criterii: gradul de profesionalism al echipei, calitatea portofoliului, originalitatea conceptelor propuse și bugetul rezonabil pentru realizarea lucrărilor.

Câștigătorii concursului sunt:

  1. Albasat TV, Nisporeni
  2. Bas TV, Basarabeasca
  3. Nokta.md, Comrat
  4. Observatorul de Nord, Soroca
  5. Ziua de Azi, Cahul
  6. Reper Media, Bălți
Din componența juriului au făcut parte: Liliana Barbăroșie, jurnalistă, Radio Europa Liberă; Viorica Zaharia, expertă media, Președinta Consiliului de Presă; Vitalie Călugareanu, corespondent, Deutsche Welle; Dumitru Lazur, ofițer proiecte media, Oficiul Consiliului Europei la Chișinău; Nadine Gogu, directoare executivă, CJI. În total, pentru concurs au fost depuse 12 dosare.

Cei șase parteneri media vor fi implicați într-o serie de activități: instruire și mentorat în domeniul multimedia, consultații in-house pe teme de business si marketing media și support editorial.

De asemenea, partenerii locali vor mai beneficia de 10 pachete multimedia intitulate ”Moldova Plus”, pe care le vor folosi pentru a-și varia conținutul. Partenerii vor adapta pachetele multimedia la interesele comunității în care activează. Perioada de realizare/adaptare a unui pachet multimedia va fi maxim de 1 lună, începând cu martie 2019.
 
”Consolidarea independenței media în Europa și Eurasia” este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) din Moldova și Internews care se desfășoară în perioada octombrie 2018 – septembrie 2020. Persoană de contact: Rodica Catareu, coordonatoare de proiect, сoordonator@ijc.md, tel.: 022 213 652.