Вы здесь

Rezultatele concursului de selectare a autorilor pentru producerea pachetelor multimedia transfrontaliere „Vecinii”

15 мая 2019
812 просмотров
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Internews au desemnat câștigătorii concursului de selectare a autorilor de pachete multimedia transfrontaliere ”Vecinii”, care vor fi realizate în cadrul proiectului “Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Europa și Eurasia”.

Dosarele depuse au fost analizate în două etape, una națională, de un juriu local și a doua la nivel regional de o comisie de selecție a Internews.
 
În urma procesului de evaluare a dosarelor, au fost selectați următorii câștigători: 
Ziarul de Gardă (un pachet multimedia la tema: ”Lecții de democrație pentru Moldova. BiH”)
Batiscaf (un pachet multimedia la tema: Femeia de la țară)
Moldova.org (două pachete multimedia la temele: Șomajul în Moldova și Georgia și Tinerețe în URSS vs tinerețe în țară ex-sovietică (acest pachet va fi realizat în colaborare cu o echipă din Ucraina))
UNIMEDIA (un pachet multimedia la tema Migrația masivă a personalului medical - cine va rămâne pentru a trata cetățenii țărilor din afara UE? - va fi realizat în colaborare cu o echipă din Serbia )
Diez.md (un pachet multimedia la tema: Ecologie)
 
La concurs au fost depuse 20 de dosare și au fost evaluate în baza următoarelor criterii: profesionalismul/reputatia instituției media/freelancer-ului, capacitatea de a finaliza proiectul; sustenabilitate și resurse financiare, audiența, buget rezonabil. Pentru proiectele care au trecut în etapa a doua de selectare au fost aplicate următoarele criterii: noutatea și originalitatea ideii, diversitatea elementelor multimedia, relevanța pentru publicul din regiunile proiectului.
Pentru realizarea materialelor multimedia, jurnaliștii vor avea la dispoziție 3 luni și vor merge în vizite de documentare în una sau mai multe țări din cele implicate în proiect: Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Kosovo, Moldova, Ucraina, Armenia și Georgia.
Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Europa și Eurasia” este un proiect regional implementat în 10 țări, în perioada octombrie 2018 - septembrie 2020. În Moldova este  coordonat de Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews.