Вы здесь

INVITAȚIE: Monetizarea unui proiect media independent. Formula Dennik N din Slovacia

12 ноября 2019
1673 просмотра
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliștii din Republica Moldova la o discuție informală cu Tomas Bella, cofondator și reporter al ziarului și portalului online slovac Dennik N.

Dennik N este o instituție media independentă, fondată în 2015 de un grup de jurnaliști slovaci care au părăsit ziarul național Dennik SME. Jurnaliștii s-au concediat după ce publicația a fost preluată de un grup financiar integritatea căruia a fost pusă la îndoială.

Pentru a-și menține independența editorială, fondatorii Dennik N au mizat pe un model financiar bazat pe abonări, adică persoanele care plătesc abonamentul lunar au acces la tot conținutul portalului. Doar circa 25% din conținut este gratis. În 2018, portalul a ajuns la 30.000 de abonați.

Tot anul trecut, după succesul obținut pe piața media din Slovacia, Dennik N s-a lansat și în Republica Cehă cu 43 de angajați.

Tomas Bella va vorbi în cadrul întâlnirii de la Chișinău despre formula de monetizare folosită de Dennik N, oferind sfaturi pentru instituțiile din R. Moldova. 

Evenimentul se va desfășura marți, 19 noiembrie 2019, între 18:00-20:00, în incinta Media Hub Moldova, Chișinău, str. Veronica Micle 1/1, et. 2.

Limba de comunicare: engleza.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să se înregistreze din timp, completând acest formular. CJI va selecta participanții în funcție de numărul de locuri disponibile.

Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și UK Aid și implementat de Internews în Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice