Вы здесь

Blogger cecen, critic al regimului Putin, găsit ucis într-o cameră de hotel din Franța

10 февраля 2020
665 просмотров
Bloggerul cecen Imran Aliev a fost găsit mort pe 30 ianuarie, într-o cameră de hotel din orașul Lille, Franța, anunță publicația Novaia Gazeta cu trimitere la presa franceză. Bărbatul este cunoscut pentru criticile la adresa lui Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov. 

Primul anunț despre moartea lui Aliev a fost lansat în seara de 30 ianuarie, de ziarul local La Voix du Nord, identitatea acestuia fiind confirmată o zi mai târziu. Potrivit presei franceze, bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost găsit cu numeroase leziuni toracice, lângă trup fiind găsită o armă albă. 

Bloggerul s-ar fi cazat în hotelul francez împreună cu un alt bărbat, ambii venind din Belgia, unde lui Aliev i s-ar fi oferit azil politic, mai scrie presa, citând surse anonime din cadrul anchetei. Omorul „are toate caracteristicile unei [crime] politice”, a adăugat sursa AFP, lansând totuși îndemnul de a nu fi făcute concluzii pripite. 

Mass-media franceză subliniază că victima a criticat dur regimul lui Ramzan Kadîrov, președintele Republicii Cecenia, precum și al președintelui rus Vladimir Putin, și că în unul dintre videoclipurile sale postate pe YouTube, Aliev declara că s-a mai încercat uciderea lui vara trecută. 

Captură foto: Imran Aliev/Yotube