Вы здесь

Agenda CJI pentru luna august

03 августа 2020
771 просмотр
În cea din urmă lună de vară, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă dă întâlnire virtuală la mai multe evenimente creative, pregătește materiale pe subiecte actuale din domeniul media și vă invită să semnalați conținuturile neconforme pe care le vedeți și auziți la radio sau TV.
 
·         În perioada 7-9 august va avea loc cea de-a şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea, cu tema Educaţie media: analizăm, conștientizăm, creăm. Vă invităm să urmăriți live prezentările experților din acest an vineri, 7 august, începând cu ora 16:00.
 
·         În perioada 14-16 august, CJI invită profesorii și profesoarele de gimnaziu la un training în domeniul educației media, care va avea loc în format online. Instruirea va fi moderată de Natalia Grîu și Dumitru Stoianov.
 
·         Tot în această lună, profesorii claselor gimnaziale care au participat la instruirile CJI se vor întâlni online pentru a face schimb de experiență, în cadrul unei activități de follow-up.
 
·         Portalul Media Azi va avea în continuare în vizor activitatea radiodifuzorului public, a Consiliului Audiovizualului și a altor instituții-cheie din domeniul media. Probleme actuale pentru presă vor fi dezbătute în cadrul emisiunilor și comentariilor lunare. Totodată, nu ratați caricatura Media Azi, devenită deja o tradiție.  
 
·         În această lună, pe Mediacritica veți găsi un nou raport de monitorizare a 12 instituții media din Republica Moldova și concluziile privind abaterile sau tehnicile pe care le-au admis atunci când au informat pe variate subiecte de interes public. Vor fi actualizate rubricile noastre tradiționale „Media în vizor”, „Filtrează informația!”, vom publica o analiză semnată de o expertă media și, de asemene,a veți putea trece un quiz care vă va testa cunoștințele despre sondaje și cum trebuie să fie reflectate acestea de către jurnaliști.

·       Pe Mediacritica vă invităm să accesați și platforma T(V)E Privește!, un nou instrument lansat de CJI cu scopul semnalării conținuturilor neconforme de la radio și TV. Vă îndemnăm ca, oricând vedeți sau auziți informații ori imagini deranjante prin mesajul pe care îl transmit, în discordanță cu normele etice sau prevederile legale, să le semnalați. O puteți face rapid, cu un singur click, prin depunerea unei plângeri.
 
·         Departamentul Politici și Legislație Media va continua să urmărească situația legislativă din domeniu și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor de presă. De asemenea, răspunsuri la întrebările de ordin legal ale jurnaliștilor veți afla la rubrica „Juristul Presei”.
 
·         La Școala de Studii Avansate în Jurnalism  continuă campania de admitere pentru anul de studii 2020-2021. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 17 august, iar detaliile despre înscriere pot fi găsite atât pe site-ul școlii, cât și pe rețelele sociale - pagina de Facebook și contul de Instagram.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, Media Azi și Mediacritica; Twitter și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Suedia, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în Republica Moldova, Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK Aid și Internews.