Вы здесь

Un jurnalist independent din Bulgaria, reținut și bătut de polițiști în timp ce relata despre protestele antiguvernamentale

07 сентября 2020
676 просмотров
Jurnalistul freelancer bulgar Dimiter Kenarov a fost arestat și lovit cu piciorul în cap de către polițiști, în timpul protestelor din Sofia, scrie Consiliul Europei. Potrivit sursei, incidentul a avut loc în timpul protestelor antiguvernamentale și anticorupție din Bulgaria, care au escaladat pe 2 septembrie.

În acea noapte, Kenarov se afla în prima linie a protestelor, alături de alți colegi care făceau fotografii. El a fost împins de polițiști lângă un zid din apropiere. Deși avea semne distincte cu inscripția Presa pe mască, acesta susține că a fost reținut și târât până la scările noii clădiri a Parlamentului.

„În timp ce mă ocupam de protestele din Sofia, am fost apucat de poliție, aruncat pe jos și lovit în cap”, a scris Kenarov pe contul său de Twitter, postând și o fotografie cu vânătăi pe față.
 

Today, while covering the protests in #Sofia, I was grabbed by the police, thrown to the ground and brutally kicked in the head. My camera was taken away and I was made to stand for hours in handcuffs on the sidewalk. I identified myself as a journalist numerous times to no avail pic.twitter.com/9Y2OuAwjkN

— Dimiter Kenarov (@dkenarov) September 3, 2020

Totodată, aparatul de fotografiat al jurnalistului a fost confiscat, iar el a stat în cătușe ore întregi pe trotuar. „M-am identificat ca jurnalist de numeroase ori în zadar”, a mai scris acesta pe rețelele de socializare. Unul dintre polițiști ar fi prezentat legitimația de presă a lui Kenarov unuia dintre ofițeri care doar a aruncat o privire peste document fără a lua măsuri privind eliberarea lui.

A doua zi, Kenarov a fost eliberat și i s-ar fi oferit doar un protocol. În toată această perioadă polițiștii nu i-au prezentat ordinul de reținere, iar accesul la serviciile unui avocat i-a fost refuzat.

Dimiter Kenarov. Sursa foto: mbs.news