Вы здесь

​O jurnalistă chineză care a relatat despre epidemia din Wuhan a fost pusă sub acuzare de autorități

17 ноября 2020
454 просмотра
O jurnalistă reţinută din luna mai, pentru că a raportat cu privire la focarul de coronavirus din Wuhan, China, riscă până la cinci ani de închisoare după ce a fost învinuită oficial de răspândirea informaţiilor false, notează Mediafax.

Ea a fost acuzată că a informay despre focarul din Wuhan pe rețelele de socializare și site-urile de streaming.

Acuzația, lansată luni, spune că Zhang a trimis „informații false prin text, videoclipuri și alte mijloace media prin intermediul platformelor, cum ar fi WeChat, Twitter și YouTube”, potrivit documentului acuzării. „A acceptat, de asemenea, interviuri de la mass-media de peste mări, Free Radio Asia și Epoch Times și a speculat cu răutate asupra epidemiei de Covid-19 din Wuhan”, se mai arătă în document.

Jurnalista riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare. 

Rețeaua ONG-urilor apărătorilor chinezi ai drepturilor omului (NCHRD) a declarat că rapoartele lui Zhang includeau „detențiile altor reporteri independenți și hărțuirea familiilor victimelor”.

Zhang se numără printre numeroșii jurnaliști care au fost arestați anul acesta după ce s-au deplasat la Wuhan pentru a furniza informații despre focarul pandemiei și răspunsul autorităților la răspândirea virusului. Chen Qiushi, fost avocat devenit jurnalist, a fost reținut în ianuarie. Li Zehua, care a călătorit la Wuhan pentru a scrie de acolo după dispariția lui Chen, a dispărut la începutul lunii februarie, dar a fost eliberată în aprilie. Rezidentul Fang Bin a dispărut tot atunci și nu a mai fost văzut.

Sursa foto: SCMP