Вы здесь

Sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa, distrus de armata israeliană

13 мая 2021
447 просмотров
Avioanele de luptă israeliene au distrus, pe 12 aprilie, a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente, scrie Digi24.ro.  

Turnul Al-Shorouk adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa - a treia clădire din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.

Potrivit Middleeasteye.net, un F-16 israelian a lansat asupra clădirii nouă rachete. Turnul Al-Shorouk a mai fost vizat de atacuri în timpul confruntărilor din 2014. Până acum, însă, israelienii loveau clădirea punctual, distrugând anumite apartamente sau birouri. De această dată, turnul a fost distrus complet.

Miercuri seara, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit o casă din oraşul israelian Sderot.
La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320.