Вы здесь

Poliția din Hong Kong a arestat cinci responsabili ai ziarului pro-democrație Apple Daily

17 июня 2021
507 просмотров
Cinci responsabili ai ziarului pro-democraţie din Hong Kong, Apple Daily, între care redactorul-şef Ryan Law, au fost arestaţi joi, 17 iunie, în baza „legii privind securitatea naţională", scrie Rfi.ro cu referire la France Presse.
Cei cinci au fost arestaţi în cursul unei descinderi la sediul redacţiei Apple Daily, „pentru conspiraţie cu o ţară străină sau cu elemente externe de natură să pună în pericol securitatea naţională", a indicat poliţia din Hong Kong într-un comunicat.

Publicaţia, care a difuzat în direct pe Facebook înregistrări video cu raidul poliţiei la sediul său, a precizat că redactorulşef figurează printre persoanele reţinute. În imaginile difuzate, poliţiştii apar instalând un perimetru de securitate şi intrând în clădire.

Respectivele arestări constituie cea mai recentă operaţiune a poliţiei împotriva acestei publicaţii, care a acordat sprijin deplin mişcării pro-democraţie. Acesta este al doilea raid care vizează Apple Daily în mai puţin de un an.

Miliardarul Jimmy Lai, proprietarul ziarului, a fost acuzat de „conspiraţie" după un raid al poliţiei în august. El se află în prezent în închisoare, în urma mai multor condamnări pentru participarea la unele dintre manifestaţiile pro-democraţie desfăşurate la Hong Kong în urmă cu doi ani.

Jurnalist de la publicația Apple Daily arestat la Hong Kong. Sursa foto: Captură de ecran France24