Вы здесь

Casa redactorului-șef al instituției media Proiect din Rusia, percheziționată de polițiști după publicarea anunțului privind o anchetă pe numele ministrului de Interne

29 июня 2021
823 просмотра
Polițiștii din Rusia au percheziționat, în dimineața de 29 iunie, domiciliul redactorului-șef al instituției media Proiect, Roman Badanin. Oamenii legii au vizitat și casa jurnalistei Maria Jolobova, de la aceeași publicație, informează Meduza.io.
 
Deocamdată nu sunt cunoscute motivele pentru care poliția a ajuns în casele jurnaliștilor. În apartamentul lui Badanin au loc perchezițiile, iar jurnalista Jolobova nu a deschis ușa, susținând că va face acest lucru când avocatul acesteia va ajunge la fața locului. Apărătorul jurnalistei este Vasilii Kușnir de la centru de drept OVD-Info, care scrie că vizita oamenilor legii ar putea avea legătură cu anunțul redacției privind publicarea unei anchete despre ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolițev.

Avocata Ana Bogatariova de la Centrul de protecție a drepturilor media, care îl reprezintă pe Roman Badanin, nu a putut ajunge în apartamentul său pentru că gardienii din blocul locativ nu i-au permis să intre. Ea a chemat poliția la fața locului, transmite OVD-Info. 

Organizația mai scrie că polițiștii l-au reținut, lângă casa lui Jolobova, pe adjunctul redactorului-șef al publicației Proiect, Mihail Rubin. Perchezițiile au loc și în apartamentele părinților acestuia.

Instituția a anunțat recent că va publica, pe 29 iunie, o anchetă despre șeful rus de la Interne rus. Maria Jolobova este și autoarea mai multor anchete răsunătoare, printre care și cea despre președintele Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov.