Вы здесь

Jurnalistă de la Associated Press, ucisă în Afganistan

04 апреля 2014
981 просмотр

O fotojurnalistă a Associated Press a fost ucisă vineri, 4 aprilie, într-un atac comis în Afganistan, iar o altă jurnalistă a fost rănită. Violenţele au avut loc cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale, anunţă www.rfi.ro cu referire la AFP. 

"Anja Niedringhaus, în vârstă de 48 de ani, fotograf de origine germană şi de renume internaţional, a fost ucisă pe loc", iar "jurnalista Kathy Gannon a fost rănită de două ori" şi primeşte îngrijiri medicale, a anunţat agenţia de presă.Acesta este al doilea atac care vizează direct un jurnalist occidental în Afganistan, după moartea lui Nils Horner, un reporter anglo-suedez, ucis pe 11 martie la Kabul.
 
Provincia Khost, unde a avut loc atentatul asupra celor două jurnaliste occidentale, este o provincie izolată şi foarte infiltrată de rebeli talibani. Ea se învecinează cu zonele tribale pakistaneze. Cele două jurnaliste au fost atacate în timp ce se aflau în sediul local al Poliţiei, precizează un purtător de cuvânt al Poliţiei din provincie.
 
Ministerul afgan de Interne "condamnă ferm" acest atac şi anunţă deschiderea unei anchete. Agenţia americană de presă Associated Press a confirmat că fotografa Anja Niedringhaus a fost ucisă şi colega sa jurnalistă Kathy Gannon a fost rănită grav de un poliţist afgan în estul ţării, potrivit AFP.
 
Sursa: http://www.rfi.ro/